onsdag 16 juli 2008

Fjällräv och ren hotad av vindkraft...

Flugfiske i Kaitumdalen

Svt-husbilen (tja, inte själva bilen förstås...) följde med tre killar till Kaitumdalen för att se vad det är som gör att fiske är Sveriges vanligaste hobby.

Nu vänder Svt-husbilen söderut...

Oj, vad mycket som har hänt under dom senaste fyra veckorna. Vi har träffat så många härliga människor och fått nöjet att göra åtskilliga fantastiska reportage. Har ni missat några av våra reportage så kan ni kolla i högerspalten här bredvid under rubriken "Hitta lättare i bloggen" klicka på "reportage" så dyker inslagen upp!

Eller så kan ni gå in under "bloggarkiv" och följa vår resa dag för dag...där finns en massa extramaterial som till exempel några underbara "Dagens djur"...

Det här är en bild till min mamma...


Min mamma, dvs Saras mamma, var här på klassresa nån gång på 60-talet och besökte den här kyrkan i Jokkmokk. Ville bara skicka en liten hälsning till dig, mamma!

Redigering i Jokkmokk

Ja, det har varit mycket redigering här i Svt-Husbilen det senaste... Och nu sitter vi igen framför datorn och ska snart skicka iväg ett inslag som ska gå i Gomorron Sverige imorgon bitti. Då ska det diskuteras varför vi älskar sjöar och hav. Och vi har besökt ett fantastiskt fjälldelta i Kvikkjokk här i Norrbotten.

Och ikväll så gäller det att ha på teven. Så som det verkar just nu (nyheter är ju väldigt föränderliga och om det händer något stort i världen så kan ju inslagen kastas ur körschemat i sista stund) så ska vårt fiskejobb gå i Rapport 19.30 i ettan och sen så kommer vårt vindkraft och fjällrävsjobb i Aktuellt i tvåan klockan 21.00. Missar ni inslagen så ska ni kunna se dom här senast imorgon.

Hur Man Överlistar Harren